Bedri Rahmi Eyüboğlu Hikaye Yarışması

Çorum’un İskilip Kaymakamlığı tarafından ünlü ressam-şair Bedri Rahmi Eyüboğlu adına hikaye yarışması düzenliyor. İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, ünlü şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun “Karadut” adlı şiirini ve bazı popüler resimlerini İskilip’te yaptığının bilindiğini söyledi. Bu nedenle 3 yıl önce İskilip Kaymakamlığının Bedri Rahmi Eyüboğlu adına bir sürekli sergi salonu ile Kültür ve Sanat evi yaptırdığını dile getiren Gürsoy, “Bedri Rahmi Eyüboğlu, İskilip’te bir süre bulunmuş olup, İskilip’ten gönül bağını hiç kopartmadığını ailesine her fırsatta söylemiştir.

Eyüboğlu ailesi için İskilip’in ayrı bir önemi bulunmaktadır. Özellikle Hugette Eyüboğlu, İskilip’te yıllarca yaşamış ve Yazmalı Konak’ta bilgi ve tecrübesini İskilipli hanımlarla paylaşmıştır” dedi. Gürsoy, cumhuriyet dönemi yazar, şair ve ressamı Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun eserlerinin gelecek kuşaklara örnek olmasını arzuladıklarını ve bu nedenle hikaye dalında yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına öncülük edebilmek için yarışmayı düzenlediklerini belirtti.

Bedri Rahmi Eyüboğlu adına hikaye yarışmasına müracaatlar 20 Temmuz’da sona erecek. Yarışmada dereceye giren eserler 7 Eylül 2014 tarihinde açıklanacak, ödül töreni 21 Eylül 2014 tarihinde İskilip’te yapılacak.
Geri
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry